پس از بحث دربارهی ابعاد انتظار در حلقهی دهم، در این حلقه نوبت به بررسی برکات انتظار رسیده است.
کسی که ظهور مولایش را نزدیک بداند، خود را مقید به آدابی میکند که بتواند به شایستگی از آن حضرت پذیرایی کند. برجستهترین توقع خدا و ولی خدا از ما، رعایت تقوای الهی است که خود را در تقید حداکثری به واجبات و پرهیز و خود نگهداری از حرام و مشتبه نشان میدهد. منتظر واقعی با چنین روحیهی ارزشمندی شرط اساسی قبولی همهی عباداتش را به کف میآورد.
ویژگی دوم، خوف از عدل خدا و رجاء حقیقی به فضل الهی است. به بیان دیگر، یک منتظر واقعی نه بهخاطر خوف به یاس دچار میشود و نه رجاء به رحمت خدا او را به امید پوچ و واهی میکشاند.
ویژگی دیگر، زهد و بیرغبتی به دنیاست. نویسنده در مقام آسیبشناسی منتظران، محبت به دنیا و حرص نسبت به آن را یکی از آفات محبت به امام عصر علیهالسّلام و انتظار ایشان ارزیابی کرده است. در نقطهی مقابل، چشیدن محبت خدا و اولیای خدا، آدمی را به آخرت محوری سوق میدهد و با جهتدادن آرزوهای وی سبب میشود که نیت و همت و در رتبهی بعد شاکله و شخصیت وی ساخته و پرداخته گردد.
وظیفهی مهم دیگر، برقراری ارتباط مستمر با امامان معصوم علیهمالسّلام است که از طریق رسیدگی و دستگیری مادی و معنوی و تربیتی از مؤمنان به وقوع میپیوندد. چنین انتظاری موجب فرج و گشایش مادی و معنوی برای وی خواهد شد. چنین کسی ثواب یاری مولایش را به کف میآورد و با پرورش محبت آن بزرگوار روزبهروز در وادی محبت ایشان و اجداد گرامیشان بهویژه وجود مقدس سیدالشهدا علیهالسّلام پیش میرود و آرزو میکند که به همراه مولایش، آرزوی انتقام خون سرخ حسینی برایش برآورده شود.